Kulturskolan Mörbylånga
Bild och Form 1

Nu är vi igång med skattkistebygge och skattkartor. Vi bygger, ritar skattkartor som vi lägger i vatten och bränner i kanterna och förbereder oss för skattjakt!

Uppgift v 6Skattjakten! del 2 


Skattkartan.


1. Nu är det dags att göra en skattkarta. Var är din skatt gömd någonstans? I Klippiga bergen? I ett höghus? På en ö eller kanske på solen? Hemma hos dig? I skolan? 

Ta ett stort papper. Har du inte stora papper hemma ta en papperskasse och klipp en lagom stor bit, insidan på kassen som inte har någon text är bra att rita på. Eller om ni har en gammal tapetrulle hemma som du kan ta en bit av.

Rita din skattkarta så knepigt och klurigt du vill. Rita vägen dit, alla faror och äventyr man behöver göra för att hitta skatten. Kanske en båt om den ligger på en ö.. Använd dina färgpennor, målarfärger om du har hemma och blyerts eller tusch. 


2. Rulla ihop din skattkarta när du är färdig med den, sätt ett snöre runt och lägg den på ett hemligt ställe hemma hos dig.


Klart för den här veckan! 


Ha kul!


Eva

Uppgift 1 VT -21 v 5 

Skattjakten!


Nu ska vi ut på skattjakt! Vad behövs för en skattjakt?

En skatt förstås, ett gömställe och en skattkarta, och så några som letar.

Ska vi börja? Ta fram ritpapper, färgpennor och vanlig penna och en sax.


1. Vem är du? Rita dig själv hur du vill, färglägg och klipp ut figuren som en klippdocka. Rita en eller fler kompisar om du vill och klipp ut dem med. Gör dina figurer i vilken storlek du vill.


2. Skatten. Vad har du för härlig fantasifull skatt i din skattkammare? Är det guld, diamanter, stjärnor, en ny kompis, regnbågen, en hamsterfamilj...eller vad är just din skatt för någonting? 

Använd ett eller flera ritpapper och färg, en massa färg!  


3. Skattkammaren. Var är det för skattkammare din skatt finns i? Är den i en grotta, i en döskalle, ligger din skattkammare djupt ner i havet, i ett slott, i ett dataspel, i ett träd, i skolan, på Ica? Var ligger just din skimrande skattkammare? Rita din skattkammare och allt som finns där. När du är färdig klipp ut skattkammaren och din skatt, alla saker du ritat.

Klar!


Nästa vecka fortsätter vi skattjakten!

TUMMA EN FORM, EN SKÅL, EN MUGGNu kan du använda leran du fick. Tumma en skål eller mugg eller något annat och dekorera som du har lust. Det finns tre video som du kan använda i början, sen kommer du kunna göra dina fantastiska skapelser helt själv! Ta gärna en bild av din lerkruka och mejla den till mig på eva.matthis@morbylanga.se

Behöver du mer lera sedan så hör av dig så ser vi till att du kan hämta.

GÖR ETT DJUR UR ETT LERBLOCK


Skär av ett block med lera och skapa ett djur direkt ur lerblocket utan att ta loss lera för t ex ben och svans. Den här videon är lite kort men fortsätt själv där den tar slut. Ta gärna en bild och skicka till mig!

Bild och form skapande uppgift på Kulturskolan för Grupp 1 (onsdagar 15.00-16.30)”Här är jag!”


Här kommer någonting att jobba med mellan våra bild och form lektioner! Du kan göra alla fem bilderna eller välja några stycken, vilka som helst, men minst två. Ta sedan med ditt block till bild o form nästa gång vi ses så fortsätter vi där. Du behöver ditt block som du fått från kulturskolan, en blyertspenna och ett sudd. Har du färgpennor hemma kan du använda dem. Nästa gång vi ses på bild o form kommer du att få med dig färgpennor, blyerts och sudd hem men använd det du har så länge. Rita dina bilder med blyertspenna, du kanske vill sudda och göra om. Färglägg med färgpennor om du har sådana hemma eller så gör du det också nästa gång vi ses. När du kommer till bild o form nästa gång fyller du också i kanterna (konturerna) på alla dina figurer med svart tuschpenna


Ta fram ditt ritblock och se till att du har fem tomma papper att rita på.


På första pappret skriver du ditt namn så fantasifullt och kul som möjligt. Rita gärna dit dig själv. Teckna mönster, fyll hela pappret och skriv dina bokstäver. Färglägg gärna.


På andra pappret ritar du dig själv som en seriefigur! Vilken som helst som du tycker passar. Rita så noga du kan. Färglägg med färgpennor.


På tredje pappret ritar du din familj/familjer och dina husdjur om du har några. Så många du får plats med. Rita så noga du kan och skriv gärna namnen på alla som är med på bilden. Färglägg med färgpennor.


På fjärde pappret ritar du en sak som du tycker om. Kanske en sak du har hemma eller någon annanstans. Rita saken och var den är någonstans. Färglägg med färgpennor.


På femte pappret ritar du sådant som du mår bra av och som gör dig glad! Sånt som är roligt att göra eller personer som är roligt att träffa. Färglägg med färgpennor.Ha kul och låt det ta tid!

Eva

Kulturskolan Mörbylånga